Kosár (0)

07 Júl ZanZa a férfiakért

Hölgyeim, remélem ti is olyan boldogok vagytok mint én, hogy a ZanZa már nem csupán unisex vagy női szappanokat, testradírokat és olajokat kínál nekünk webshopjában, hanem kifejezetten férfiaknak készült natúr szappanokkal is előállt. Még a tesztelési fázisbán sikerül mind a három szappanra szert tennem, és meg kell mondjam imádom őket. Férfin persze, nem magamon, de be kell valljam ha a kiválasztott férfi a ZanZa Spice & Charm szappannal fürdött meg engem bizony nem tud levakarni magáról, egész nap csak bújnék hozzá (hogy szagolgathassam) nem másért természetesen.

 

 

zanza_BlueBird

De, mielőtt elképzeltek engem egy férfitestet szaglászva vagy épp a ZanZa termékeiről tovább áradoznék, beszéljünk picit a férfiakról és a szépségpolás(uk)ról. Lehet én nem olvasok elég férfiaknak szánt magazint, portált (sőt tuti), de valahogy nem tudom elképzelni, hogy a nekik kitalált magazinok minden oldalán szépségápolási reklám kecsegteti őket mindenféle kencékre, samponokra stb. Úgy képzelem, hogy míg a nőknek szánt újságok, portálok 80%-a szépségápolási termékekkel kapcsolatos reklámokat tartlamaznak és egy csomó írományt erről, addig ez az arány a férfikanak szóló magazinokban, portálokon stb 10% vagy kevesebb. Pedig már rég nem ott tart a világ, hogy a férfi a dezodoron és a tusfürdőn (samponnal egyben, ha lehet) kívül mást nem is használ.

 

Nem tudom mikor alakulhatott ki a társadalom felfogásában, hogy a férfi nem kencézik, nem kozmetikázik, de baromi cikinek számított valahol a nyolcvanas években amiben nevelkedtem, ha szülővárosomban egy férfi esetleg arckrémet vagy külön férfiaknak szánt parfümös szappant vetemült volna keresni az üzletekben (nyíltan és nem dugiban), de azt gyanítom, nem csupán ott. Pedig az emberiség történelmében voltak időszakok, amikor a férfiak nem csak testolajokat és különböző kencéket, de sminket is használtak, státuszuk vagy épp hiúságuk miatt, és ez nem vett el a valós és a társadalom által megítélt férfiasságukból cseppet sem, sőt, a nők bálvnyozták őket. Az egyiptomi férfiak például már Kr.e 10.000-ben használtak sminket a szemükre. A férfitestápolás történetének kezdete egyébként valószínű pont Egyiptomban születhetett meg az illatos virágokból és gyümölcsmagkból kinyert olajokkal kezdve, amelyek a testszag elfedésére voltak használatosak. A bőrüket is festették a férfiak ezekben az időkben, aranyra vagy bronzosra és a hajuk színét is gyakran változtatták, amit egyébként a rómaiak is hamar átvettek tőlük. A szépségápolása és sminkelése a férfiaknak a kora középkorban kezdett visszaszorulni, amikor is az egyház egyre nagyobb tekintélyt szerzett. Ennek ellenére a történelemben többször is megfigyelehtő a férfiak szépségápolási szokásaként az olajok használata, vagy épp a hajhullás elleni küzdelem, (ez a haj szőkítésének és az Angliában I. Erzsébet idején elterjedt lúggal fehérítésének volt köszönhető nagyon sokszor), ami ugye ma is megfigyelhető, bár még mindig tabunak számít sok férfinél a téma, bár több hazai sztár válallata férfiként a hajbeültetés is reklámozva ezzel a lehetőséget.

 

   ZanZaSzappan_0007_BIK_2153

 

Egy szó, mint száz a “kencék világa” nem női privilégium, a férfiaknak is kijár, és a ZanZa ezt jól tudta már a kezdetektől, hisz mindig ki akart fejleszteni több illatot is férfiak számára natúrszappanjaik között. Így született meg egy erős hármas, ami kifejezetten férfiaknak lett kitalálva, bár vannak a ZanZa szappanok között unisex termékek is, mint például az eszméletlen firss illatú Cool Cucumber, amit pont tegnap vehettem kézbe, de a Blue Bird, a Deep Sea és a Spice&Charm natúrszappanjaikkal kifejezetten a férfiaknak kedveskedik a ZanZa. A mai világban már minden valamire való kozmetikai cég tudja, hogy a férifaknak ugyanúgy szüksége van specifikus, csak nekik szánt termékekre és szem előtt tartják azt, hogy a férfiak szépségápolása, bőrápolása ugyanolyan fontos, mint a nőké. A Seaweed termékek mellett a ZanZa natúrszappanjai is igényes kényeztetést nyújtanak mostantól a férfiak számára, amiért a kókuszolaj, mangóvaj, kakaóvaj és a különböző illatok összetételét külön gondossággal dolgozta ki a ZanZa hosszú hónapok alatt. Tessék kipróbálni, nem fogtok csalódni, sőt.

 

A ZanZa férfi Kollekcióját ide klikkelve találhatod meg!

 

Ha tetszik a Zanza Magazin, írd meg nekünk, hogy miről olvasnál szívesen!

 

Szeretettel:

Ildikó

Zanza Magazin

 

Fotók: ZanZa Natural Cosmetics, Pixabay Royalty-free images

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá