Kosár (0)

11 dec Vitaminok a bőröd egészségéért

Azt a tényt, hogy vitaminokra szükségünk van, minden ember tudja… gyermekkorunktól kezdve színes és illatos szirupok és apró, rágható gumitabletták formájában elég korán életre szóló barátságot kötünk vele!
A vitaminok szedése és adagolása az életünk részévé vált, mely rutinszerűen működik legtöbbünknél.

 

Szervezetünk számára kis mennyiségben szükségesek és legideálisabb esetben táplálékainkkal, természetes úton kerülnek szervezetünkbe.
Az 1900-as években a vitaminokat az ABC kezdőbetűivel látták el, melyek azóta is ezen formájában maradtak fent a köztudatban, megkönnyítve ezzel a fogyasztók életét.
Vitamin szükségletünk nem azonos, elég sok tényező befolyásolja, hogy egy adott életszakaszban kinek mennyi vitaminra is van szüksége? Függ az egészségi állapotunktól, a végzett munka jellegétől és az életkorunktól is.
Jó tudni azonban, hogy nemcsak a vitaminok hiánya okozhat rendellenességeket, hanem túladagolásuk is zavart jelenthet a szervezet működésében.

Amellett, hogy ehetjük, természetesen kenhetjük is a vitaminokat a bőrünkre, amely meghálálja a törődést és a gondoskodást!
Összegyűjtöttük azon legfontosabb vitaminokat, amelyeket a kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmaz a készítményeiben.
Nézzük hát elsőként a zsírban oldódó vitaminok kozmetikai szerepét:

[egg id="0"]

A-vitamin: tökéletes hámképző és hámvédő hatással bír, illetve a haj és a köröm növekedését is kedvezően befolyásolja. Ennek ellenére alkalmazását megnehezíti, hogy kezelés során a bőr túlzottan fényérzékeny lesz.
D vitamin: gyulladáscsökkentő hatása miatt a bőrtápláló készítmények egyik fő alkotórésze.
E-vitamin: javítja a bőr anyagcseréjét és vérbőséget hoz létre, továbbá a szabadgyökök képződése elleni hatása jelentős mértékű, így az öregedési folyamatokat lassítja.

 

Oldhatóság szerint a vitaminok másik nagy csoportja a vízben oldódó vitaminok, amelyek közül az alábbiak bírnak jelentősebb kozmetikai tulajdonsággal:
B vitamin csoport elemei: amelyeket előszeretettel alkalmaznak szeborreás, aknés bőrök kezelésére valamint hajhullás elleni termékekben. Egyéb bőrgyulladások és égési sebekre is tökéletesek, valamint a kopaszság elleni vitaminok elengedhetetlen alkotó elemei is innen kerülnek ki.
C vitamin: hatására fokozódik a kollagénes és a kötőszövet kocsonyás alapállományának képződése és antioxidáns hatással bír, továbbá fokozza a bőr ellenállóképességét és védi a fertőzésekkel szemben.
Maradva a vitaminok királyánál, azaz a C vitaminnál, akaratlanul is összefut a nyál a szánkban, ha megkívánunk egy jó forró citromos teát a téli hidegben vagy egy jó hűsítő limonádét nyáron.

 

Természetesen a zanzaklub.hu oldalán is találsz többféle terméket, amelyek akár citromfűvel akár trópusi lime illóolajjal vannak gazdagítva bőröd ápoltságáért. Ápoló olajaink és szappanjaink nemcsak a puha bőrről gondoskodnak, hanem igazi illatorgiában lehet részed a használatuk során! Kapcsolódj ki és töltődj fel, miközben ápolod bőrödet!

Nem árt mindezekkel tisztában lenni és a következő arc-test-illetve hajápoló termék használatát megelőzően ezen ismeretek tudatában választani, hiszen-ne feledd-az vagy, amit megeszel, megiszol és magadra kensz!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá