Kosár (0)

27 máj Napozz velünk!

Az utóbbi években rengeteget hallhattunk a napozás káros hatásairól és közben valahogy feledőbe merült, hogy napozni igenis jó és a napfény szükséges bőrünknek és egészségünk megörzésében is elengedhetetlen. Persze nem ész nélkül, nem hófehér hátsóval kell(ene) kifeküdni órák hosszára a tűző napra, de néhány megfogadnivaló jótanáccsal és apró trükkel a tarsalyunkban megtanulhatunk igazán fantasztikusan napozni.

 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én mindig jókedvű leszek, ha napon lehetek. Még a tikkasztó hőséget is jobban viselem, mint a mínusz húsz fokokat, de azért ne menjünk bele végletekbe. A lényeg, hogy vízparton lenni a nyári melegben megfizethetetlen kikapcsolódást nyújt legtöbbünknek.  Ki árnyékban szert lenni egy jó könyv társaságában, ki szelesebb vidéket, helyet keres magának, és van, aki képes naphosszat a tűző napon lenni. Van, aki családjával, gyerekekkel szeret játszani a vízparton, van, aki vízisportokat űz, de nincs olyan egészséges ember, akinek a bőre és lelke ne vágyna a napfényre. Ráadásul a napozás igenis jó hatással van szervezetünkre, hiszen a napfény hatására  saját maga állítja elő napfény hatására  a D-vitamint amelyre szükségünk van az egészséges élethez, ráadásul a D-vitamin egy temrészetes antidepresszáns. A napfény tehát elűzi általános rosszkedvünket, lehangoltságunkat is. Na, de mi is a helyzet a bőrünkkel? Mi tehetünk meg  a napozások előtt, után és közben? Mitől lesz a napozási élményünk igazán jó napozás és nem káros tevékenység?

 

Először is fel kell készíteni a bőrünket a napozásra, a nyári időszakra. Tanácsos fokozatosan hozzászoktatni a télen többnyire fedett bőrünket a friss napsugarakhoz már kora tavasszal, és néhány extra segítséggel is kedvezhetünk bőrünk állapotának. Ilyen például a testradírozás és a kellő mindennapos hidratálás, amit jó esetben már jóval a napozási szezon előtt elkezdünk.

BodyPolish_CoffeeCinnamon

  1. A testradírozás csodálatos bőrt varázsol és aktivizálja a helyes vérkeringést is, miközben segíti az elhalt bőrszövetek eltávolítását. Heti rendszerességgel használva bársonyos és egészségesen csillogó bőrt varázsol mindenkinek a bőrradírozás amire kiválóak a ZanZa testradírjai. Természetes alapanyagaiknak köszönhetően nem sértik még a legérzékenyebb bőrűeket sem. A ZanZa kávés testradírja (terméket ide klikkelve találod meg) például a narancsbőr ellen is felveszi a harcot, a kávéban rejlő antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás miatt (erről bővebben itt olvashatsz). A kávés testradírt érdemes pár hónappal a nyári szezon előtt elkezdeni és hetente legalább kétszer a problémás felületen használni, hogy eredményt láthassunk, meg persze nem árt a testmozgás sem, a megfelelő diéta mellett, ha biztosra akrunk menni.
  2. Hidratálásra remekül használhatjuk a szűz kókuszolajat, (termékeket itt találod) amit minden zuhanyzás után használhatunk. A szűz kókuszolaj egyébként természetes hidratáló és a trópusi országokban kedvelt része a napfürdőzésnek. Nem csak testre de hajra is kenik a déli kontinenseken és bár viták folynak arról mekkor a természetes védelme 2-es vagy 7-es fényvédő faktorú, abban minden tudós csoport megegyezik, hogy a kókuszolaj nem blokkolja teljesen a D-vitamin szintéziséhez szükséges UVB sugarakat. (Ha szeretnél többet megtudni a kókuszolajról, itt megteheted).                                                                                                                                                                                                         Oil_Natural
  3. A szűz kókuszolaj kiváló hajvédő nyáron, nem csak kellemes illatot és fantasztikus csillogást kölcsönöz neki, de védi a kiszáradástól is, ahogy a napsugarak és a sós tengerek káros hatásaitól. Én személy szerint a natúr szűz kókuszolajat a napvédő krémmel együtt használom, mert a bőröm nagyon száraz, bátran ajánlom napozás közben is.
  4. Napozás közben persze figyelnünk kell bőrtípusunkra és annak megfelelően gondoskodni róla. Ha vörösek, szőkék vagyunk és szeplősek, ha érzékeny a bőrünk fokozotabb odafigyelést igényel a nyári időszakban is és eleinte nem ajánlott 30 percnél tovább a napon feküdni. Szem előtt kell tartanunk, hogy a napozás nem tanácsos 11-15 óra között senkinek sem (sajna amikor a legerősebb a nap akkor a legkárosabb is), ilyenkor mindenképp jobb árnyákba vonulni például egy kellemes és kényelmes ebéd erejéig. A kalap és napszemüveg, a megfelelő külső és belső hidratálás pedig elengedhetetlen kelléke a vízparti napfürdőzésnek. Ergo igyatok sok vizet!                                                                                 Soap_Lime
  5. Napozás után pedig, az esti frissítő zuhanynál fantasztikus érzést kölcsönözhet egy jól kiválasztott természetes ZanZa szappan, például a Lime vagy a Tumeric szappan (terméket itt és itt találod), ami nem csupán rugalmas bársonyosságot ad, de különleges illatot is napsütötte bőrünknek. A napozás utáni ápolást pedig mi mással, ha nem a szűz kókuszolajjal koronázhatjuk meg?

Hmmm, remélem készen álltok egy kis Zanzás napozásra.

Szerettel:

ZanZa Natural Cosmetics.

 

Képek: Shutterstock royalty free, ZanZa.

Forrás: www.skcin.org

 

!!! Minden egészségügyi tartalom a zanzaklub.hu oldalon általános tájékoztás jellegűek csupán, nem egészségügyi tanácsok egyetlen esetben sem és nem helyettesít semmilyen orvosi vagy professzionális egészségügyi javaslatot sem! Ha bármilyen kérdése van általános egészségi állapotával kapcsolatban minden esetben keresse fel a kezelőorvosát!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá