Kosár (0)

23 jún Mi a szépség?

Amióta a ZanZa felkért, hogy írjak nekik a blogjukra, nem csupán a natúrkozmetikumok világa foglalkoztat, de néhány mélyebb kérdés is. Időnként fogom is boncolgatni a dolgokat , persze csak könnyedén, ne aggódjatok, nem szándékozom filozófálni vagy okoskodóba átmenni. Ha mégis nyugodtan szóljatok rám.

Emlékszem amikor először felhívott a ZanZa alapítójának a hugicája, (aki életemben egy igen fontos ember egyébként), hogy ő bizony natúrszappan gyártásra és forgalmazásra adja a fejét a testvérével, az volt az első gondolatom, hogy; „Nah, ez szép! Ex teniszező, edző és sportvilágban otthonosan mozgó, később húsz évig sikeres ingatlanos, de a szépségipart messzire elkerülő nő, ilyen merész!” Mindezt abszolút nem cinikusan gondoltam, sőt. Én szépnek találom a bátorságot, a kihívásokkal szembenézést, az emberek készségét a folytonos megújjulásra.  Rákérdeztem azért, hogy normálisak-e, hisz az ingatlanozás és a szépségipar két egymáshoz nem éppen közel álló dolog, de elhivatottságot és szerelmet éreztem a levegőben és persze a válaszban. Éreztetek már olyat az életben, hogy változás kell, friss, új és ismeretlen? Aztán elkezdte mesélni, hogy a szappanok egyébként Zanzibáron készülnek, az ottani nők keze munkája, kreálva ezzel egy olyan jelent számukra, melyből nem kell elmenekülniük, ami biztosít nekik egy nyugodt és élhető életet szülőföldjükön. Ezeknek az asszonyoknak a bátorsága is figyelemreméltó, hisz ők szembeszálltak a tradiciókkal és az esetenként a közösség rosszallásával és munkát vállaltak, ami az ő kultúrájukban nem volt épp szokásos jelenség. Itt a szépség szerintem adott! A ZanZa pedig ezt azzal támogatja, hogy Európában forgalmazza a Zanzibárban készült Seaweed termékeket. Szép dolognak, valamiféle magasabb szintű hozzáállásnak érzem, amikor az ember nem csupán a pénzkeresésre fokuszál, hanem arra is, mit ad a munkája az embereknek, a világnak. (Ha érdekelnek a zanzibári nők és az, hogy hogyan készülnek a szappanok itt olvashatsz róla).

Annak a szépsége pedig vitathatatlan, hogy a világ egyre jobban elkezdett törekedni arra, hogy közelebb kerüljön, azaz visszatérjen a természethez valahogy. Persze a technológia fejlődését nem kell megtagadni vagy lassítani, szerintem csupán meg kell találni az egyensúlyt a modern technológia és a természet világa között. Nem hiszem, hogy lehetetlen, de ez más téma… A lényeg, hogy a természetességre való törekvés vezette a ZanZát arra, hogy 100%-ban kézzel készült, natúr és sok esetben bio alapanyagokból készült kozmetikumokat forgalmazzon. A szappanok csak a kezdet, lesz itt fürdőbomba, shea vaj a téli testápolásra és sok újdonság még.

A ZanZa nem csupán egy natúrszappant gyártó cég akar lenni, hanem egyfajta irányzat. Ma már a termékek nem csupán Zanzibáron készülnek, kiváló szakemberek segítségével itthon Magyarországon is gyártjuk az új kollekciót, az elmaradhatatlan zanzibári Seaweed termékek mellett. Bár ebben a bejegyzésben megígértem magamnak, hogy nem csak a termékeket fogom reklámozni és nem fogok folyamatosan linkelgetni, hogy ezt vedd, azt vedd, inkább a dolgok mögé engednék belátást picit, hogy miért a ZanZa, azért felhívnám a figyelmeteket a fürdőbombákra, komolyan mondom álom, de ami még ennél is fantasztikusabb, a Magyarországon készült termékek csomagolásának a ZanZa csapat által tervezett dizájnja. Ugye belefér a szép fogalmába?

 

ZanZaSzappan_0001_BIK_2170

 

 

zanza_OhMyBloom

Valójában, hogy mi a szépség mindenkinek mást jelent, de azt gondolom az egyensúly, harmónia mindig is a szépség megfogalmazásának a lelkében lesz. Legyen szó egy emberi arcról, egy művészeti alkotástól, vagy egy emberi viselkedésről. Mert szép, nem csupán az, amit látunk, hanem inkább amit érzünk. A ZanZa, első perctől azt juttatta eszembe, hogy szép. Ismerem a bátorságot és merészséget, amiből született, a segítséget amit sokaknak jelent, látom, amit ad, tudom, hogy mindig a természetességre törekszik, tiszta, egyenes, nincs benne semmi humbuk, nem ígér burkoltan vagy nyíltan gyógyulást semmilyen bőrbetegségre, nem marketingeli túl az alapvetőt, csak azt mondja finom illatú, teljesen természetes termékeket készít. Szívből. Nektek.

Szeretettel:

Ildikó

ZanZa Natural Cosmetics

 

 

fotók: ZanZa Natural Cosmetics, Pixabay Royalty- Free Images

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá