Kosár (0)

08 jún Háziszappanból tusfürdő?

A szappanhasználat egyik kellemetlen mellékterméke a szappanvég. Mindannyian szembesültünk már a problémával, amikor még 4-6-8 fürdésre való szappanunk van, de már egyre nehezebb megfogni, mert elvékonyodik, és nyúlóssá válik az anyag. Azon túlmenően, hogy problémás a megfogása még esztétikailag sem igazán élvezetes, bár az amorf formákban mindenki tetszőleges figurákat fedezhet fel, tehát házi Rochart-tesztnek sem utolsó.

A következőkben bemutatom, hogy tudod nagyon egyszerűen, az utolsó grammig felhasználni a szappanvégéket.

Gyújts össze néhány szappanvéget, és szárítsd ki őket. Ha megszáradtak, fogj egy reszelőt és sajtreszelős oldalával aprítsd fel a szappant!

Ha megvan, önts hozzá 3-4 deci vizet és lassú tűzön / alacsony fokozaton kezd forralni.

Keverd csomómentesre,és ha elkészültél vele zárd el, hadd hüljön ki a massza. Amikor kézmelegre hűlt adagolj hozzá 10-30 csepp (függően a lereszelt szappan mennyiségétől) tetszőleges illetú illóolajat. Nagyon fontos, hogy az olajat a lehűléses fázisban adagold hozzá, ellenkező esetben búcsút inthetsz a drága olajnak. Ha mindez megvan, gondosan kavard el, majd egy pumpafejes üvegbe öntsd át az egészet, és máris kész a házi tusfürdő.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá