Kosár (0)

14 nov Frissitő zuhany vagy jó meleg fürdő?

Visszavonhatatlanul itt az ősz, hullanak a levelek…

 

Nem csak lélekben, de testben is fel kell készítenünk magunkat a közelgő mínuszokra.

A gyors, hűsítő, nyári tusolások ideje lejárt, melyek helyét egy időre felváltják a hosszas esti fürdőzések.

Bármely formáját is választod a tisztálkodásodnak, mindkettő alapja nem más, mint az éltető víz, amely nélkül az élet elképzelhetetlen lenne!

 

Álljunk is meg itt egy picit és ismerjük meg a víz bőrre gyakorolt hatásait!

 

A tiszta víz színtelen, szagtalan folyadék, amely + 4 °C-on a legsűrűbb. Míg a hideg víz összehúzza, addig a meleg víz kitágítja a véredényeket és a pórusokat. A váltott hőmérsékletű tusolással edzhetjük bőrünket az anyagcsere élénkítésének fokozása érdekében.

A víz keménysége-melyet a kálcium és a magnézium sók jelenléte okoz- nagyon sok problémát jelent, de szerencsére a piacon többféle vízlágyító készülék közül válogathatunk, melyre érdemes egyszer minden háztartásban beruházni.

Kozmetikai célokra a lágyított vagy desztilált víz használata a legideálisabb választás.

Érdekességképpen itt jegyezném meg, hogy a szénsavas vizek mellett a gyógyvizek és a kéntartalmú vizek mind-mind a bőr barátai.

 

De vajon melyikkel teszünk jobbat a bőrünknek? Na és a lelkünknek?

 

A  nagy kánikulában biztos, hogy a gyorsabb és könnyedebb tusolás mellett döntünk, naponta akár több ízben is. Ez esetben elsősorban a víz tisztító hatása mellett annak hűsítő  tulajdonságát részesítjük előnyben. Kétségkívül a zuhanyzás a jobb választás a bőr számára, amelyet érdemes minden esetben hideg vízzzel befejezni!

Azonban a hideg, téli csípős reggeleken a munkába menet  Te is biztosan megfogadod,  hogy este- amint hazaérsz- veszel egy forró fürdőt és relaxálsz egy nagyot a habokban!

 

És milyen jól teszed, hiszen ez jár Neked!

 

Főleg, ha visszacsempészed az esti rituálédba az azúrkék tenger illatát és pazar látványát a berry dream fürdőgolyó segítségével! Használd ki a kék szín erejét, amely a természetben önmagában is csodás látványt nyújt, gondolj csak a vízre vagy a kék égre! Emellett e szín a természet iránti bizalmunkat és a tisztaságot is hivatott kifejezni.

Hamisítatlan, kék lagúnában való önfeledt fürdőzésben lesz részed, miközben kellemesen hidratálja bőrödet a kókuszolaj. Mindenre nagy szüksége is lesz bőrödnek, mert a meleg vízben való áztatás hatására bőrünk veszít a hidratáltságából, amelyet pótolni szükséges. A varázsmogyoró virágvíz pedig megédesíti a hátralévő estédet.

 

Ugye, milyen jól hangzik? Vigyázz, mert függőséget okoz...

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá