Kosár (0)

11 aug Csodás tengervíz

Emlékszem első találkozásomra a tengerrel. Zakatoló szívvel vártam nem is emlékszem mit. Aztán amikor odaértem hozzá vékonyka tízéves kislányként csak álltam előttenémán és néztém, csak néztem és néztem. Végtelen volt és erős, akkor úgy éreztem megnevezhetetlenül hatalmas. Pedig sokat nem tudtam róla, azt viszont igen, hogy örök szerelem lesz. 

 

 

Kevés olyan fantasztikus dolog van a világon, mint földünk tengerei és óceánjai. Az életunk bölcsője, még ha sokan nem is veszik tudomásul vagy tisztelik ezt a tényt bár letagadhatatlan, hogy évmilliárdokkal ezelőtt már léteztek, míg mi… nos, nem igazán, ugyebár.

 

 

Összetételét tekintve megtalálható benne nátrium, kálcium, magnézium (eléggé hasonló koncentrátumban, mint a vérplazmában), de van benne szulfát, kálium és klorid is. Az emberi szervezetre akár csak belélegezve is (a tengeri páratartalmat) fantasztikus  hatással van. Enyhíti a nehezített légzést, légződzervi allergiákat és nem csak. A tengetvíz tisztított sóját használjuk orrspray-ként is egyszerű orrtisztitásra is (őseink simán megoldották a tengervíz felszippantásával ha bedugult az orruk, és most id, sok tengerparton élő ember pont  így tesz) vagy tetápiás kezelésként különböző betegségekre. (Orvosi javallatra természetesen). Továbbá fürdősóként vagy  akár a tenger tisztított vízét ampulla formájában iható folyadékként, amely alga és mikroplantonokból kivont anxagokat tartalmaznak melyek antibakteriális hatással bírnak és szervezetünket regenerálják.

 

 

A tengervíz kivonatok és tengeri iszapos kezelések a magnézium tartalmuk miatt enyhítik a stresszt és álmatlanságot. Az algákból nyert nyomelemek, ásványi anyagok miatt pedig, amit a tengervíz tartalmaz segítségünkre lehet az ideális testsúly megtartásában, elérésében (nem véletlenül tartalmaznak tengeri algát minden legjobb fogyókurás szer amivel találkoztam), segíti aíregenerálódást, energiával tölt fel és nem utolsó sorban enyhíti a gyulladásos betegségeket.

 

 

 

A tengervízet tartalmazó sós-iszapkezelések nem csupán ellazítanak és könnyítik a légzésünket, de valóságos bőrmegújító hatással is bírnak.  Az iszap-tengervíz-alga keverék ami ezekben a pakolásokban találhatóak fertőtlenítenek és megtisztítják bőrünket a szennyeződésektől. A tengervíz mindemellett enyhítő hatással lehet az ekcémára, a pikkelysömörre, illetve a zsíros és pattanásos bőrre is. Magas ásványi anyag tartalma miatt – hisz szinte minden nyomelemet tartalmaz – a szervezet ásványi anyag ellátásához is hozzájárulhat a tengervíz miközben a  bőrön keresztül felszívódik. Az ioncserélődésen átment ásványi anyagok már néhány óra után mérhetően megemelik a vér ásványi anyag tartalmát. Ami szinte fiatalító hazással van az emberre. Mindezekért például a narancsbőr enyhítésében kiválóan hatnak a tengeri füveket és algákat tartalmazó készítmények míg a tengersós víz csökkenti az ödémás tünrteket. De reumatikus és ízületi betegségek esetében is ajánlják a tengervíz fürdőkúra alkalmazása. A tengeri sót tartalmazó bőrradírok, a tengeri szivacs használata pedig serkenti a vérkeringést és a bőrünk hámlasztását.

 

 

Azért vigyázni is kell a melegvízes-sós fürdő csökkentheti a vérnyomást is, tehát óvatosan ugrándozzunk ha azt például fürdőkádban alkalmaztuk.  A nagyon száraz, pikkelyes bőrnek sem mindig tesz jót a sós víz, ha ilyen problémánk van ápoljuk szűz kókuszolajokkal és orvos által javasolt készítményekkel. Ha súlyos, gyulladásos bőrbetegségünk van figyeljünk oda, hogy kicsípheti a bőrünket a tenger vize, konzultáljunk orvossal ilyen esetekben is. Ha ekcémánk gyulladásos stádiumban van ugyancsak  nem ajánlott a tengetben lubickolnunk, ellenben a már nem gyulladt ekcémával szemben amikor is javasolt.
A szemünket pedig (nem utolsó sorban) azért próbáljuk úszószemüveggel védeni, a sós víz ugyanis kicsípheti sőt gyulladást is okozhat.

 

beach-1824855_640

 

De aki szerencsés és megteheti nyugodtan menjen tengerparta amennyiszer csak teheti, ameddig teheti. Közben pedig használhatja a ZanZa összes Seaweed termékét és a Seaweed kókuszolajas, tengeri sót tartalmazó testradírját, ami az egyik kedvencem a combom érzékenyebb területén fantasztikus hatással van  és ott van a ZanZa Deep Sea szappanja meg az Ocean Calm szappanja is, ami a tengerhez vezet minket akkor is, ha esetleg elutazni hozzá nem tudunk.

 

 

Kedvenc testradírom:  coconut-seasalt-testradir

Seaweed termékek: Seaweed-szappanok

Deep Sea szappan: http://zanzaklub.hu/termekeink/szappanok/zanza-deep-sea-szappan/

Ocean Calm szappan: http://zanzaklub.hu/termekeink/szappanok/zanza-ocean-calm-szappan/

 

 

 

 

Szeretettel:

Ildikó

ZanZa Magazin

 

 

Minden egészségügyi tartalom a zanzaklub.hu oldalon általános tájékoztás jellegű csupán, nem egészségügyi tanácsok egyetlen esetben sem és nem helyettesít semmilyen orvosi vagy professzionális egészségügyi javaslatot sem! Ha bármilyen kérdése van általános egészségi állapotával kapcsolatban minden esetben keresse fel a kezelőorvosát!

 

 

 

 

 

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá