Kosár (0)

20 nov “Az ősz pazar színei”

A négy évszak közül talán az ősz az, amely leginkább megosztja az emberek véleményét. Rövidülnek a nappalok, hidegebbre fordul az idő, komor szürkeség lesz úrrá a tájon, sőt a napbarnított bőrnek is nyoma vész és mindemellett kezdődik egy újabb tanév az iskolában.[egg id=”1″]

Te melyik tábort erősíted? Ellene vagy mellette teszed-e le a voksodat?
A legtöbben automatikusan rávágják e kérdés hallatán,hogy “nem szeretem az őszt…”

Egy dologban azonban mindannyian egyetértünk, amely nem más, mint az ősz lenyűgözően magával ragadó pazar színeinek csodás látványa! Mintha a természet játszana velünk és kiengesztelés képpen színterápiában részesítene bennünket a hideg idő beköszöntéséért cserébe!
Megannyi szín és árnyalatának tárháza sorakozik fel ezekben a hónapokban, a narancssárga, a vörös, a bordó, a barna, a zöld, a homok és ezek számtalan variánsai.
Ha Te is hiszel a színek erejében és tulajdonságaiban, akkor nem árt tudnod, hogy egy-egy szín mit is hivatott jelképezni valójában.
Vegyük sorjába őket:
A sárga, a narancssárga és ezen színek árnyalatai:
gondolj csak a Napra, amely izzó gömbként sugárzik az égen, melegséget árasztva magából és mindig jókedvre derít! Viselj sárgát a hétköznapokban és meglátod, jobb lesz a kedved tőle!
A piros, a bíbor és ezen színek árnyalatai:
a vér színe, amely felpezsdít és életben tart. Vedd körbe magad ezen színekkel és energikusabb leszel, mint gondolnád!
A zöld és árnyalatai:
a fák színe a fű színe, a legmegnyugtatóbb szín ha rossz a kedved vagy nyugtalanság gyötör. Nem véletlen mondják, hogy irány ki a természetbe, mivel egy kiadós séta valóban nyugtatólag hat a szervezetedre.
A barna, a szürke és árnyalatai:
a Föld színe, amely kényelmet nyugalmat és stabilitást hoz mindennapjaidba. A rohanó hétköznapokon biztosítja mindannyiunk számára az állandóságot.

Szeresd hát e színpompás évszakot és égesd bele a retinádba az őszi erdő színtiszta energiáját!
Mindez segíti felkészíteni lelkünket és testünket az előttünk álló hosszú és hideg téli hónapokra.
Használd ki e napokat egy jó könyv, egy forró tea, egy jó meleg fürdő vagy egy bekuckózós-filmnézős családi program keretében, hiszen a következő ősz eljövetelejéig egész pontosan egy évet kell várnod!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá