Kosár (0)

15 Júl Az arany színű titok

Most, hogy itt a nyár, na mi az, amit mindannyian mi nők és hát igen férfiak is gyakrabban teszünk? Nem nem a zuhanyzásra gondolok, bár remélhetőleg ez a leggyakorabbi szépségápoláshoz kötödő művelete minden egyes emberi lénynek és nem csupán nyáron a dögmelegben. Nem, nem is a napozás káros sugarai ellen kitalált krémek használatára gondolok. Kezdjük az alapoknál és beszélgessünk picit a szőrtelenítésről. 

 

Emlékszem még első próbálkozásaimra,  amikor is tinilányként találkoztam a borotvával életemben először testközelből. A hónalj része volt megcélozva és tudatlan bizonytalanságom nagyon elrettentett akkoriban, azt hiszem. Mi lesz ha fáj? Mi lesz, ha megvágom magam? Persze egyik sem történt meg és rövid idő alatt, a felnőtt nők magabiztosságával szőrtelentettem a nem kívánt testrészeimen, ahol úgy éreztem erre szükségem lehet. Aztán mindennapossá vált életemben, rutinszerűvé, hogy igényes és ápolt legyek a saját ízlésem szerint és ott legyek szőrtelen, ahol éppen úgy érzem. Az évek alatt küzdöttem mindenféle borotvával, borotvahabbal, szőrtelentő krémmel, házi gyanta csíkokkal, profi kozmetikus kegyetlen gyantázási módszerével, ami a felső bőrréteget is leégette. Halál komolyan. Egyszer gyatáztattam le a lábam és Freddy Krugerként tértem haza. Rémálmom volt hetekig és semmilyen szexuális életem. De nadrágot sem vettem fel!

Aztán egy egyiptomi utazás alkalmával még 17 évvel ezelőtt, találkoztam a cukorgyantával. Egy arab szépségszalon tulajdonosnője mutatta meg. Azt mondta, hogy az én érzékeny fehér és szeplős bőrőmnek nem kell semmilyen agresszív kémia. Ezt azóta is az eszembe tartom. Fogalmam sincs miért, de az  a nő azonnal meggyőzőtt mindennel, amit mondott. Ő mutatta be nekem a a luffa szivacsot is és az algákból készült pakolásokat, na meg az első natúr házi szappanomat, amit ő csinált rózsából.

Mi is az a cukorgyanta?

epilazione-brescia-1

Szerintem a legjobb szőrtelenítési módszer. Nem tudom ki mennyi időt töltött arab nők társaságában, én meglehetősen sokat és sokmindent ellestem tőlük. Meg kell mondanom legtöbbjüknek csodálatos bőre van és az öregedés sem olyan náluk, mint felénk a Kárpát-medencében. Valahogy, mintha lassabban hatna az idő az ő bőrükre. Lehet, hogy a hammam teszi, ahová minden nő rendszeresen jár és megszabadul mindentől, ami a pórusaikba ivódhat miután különböző natúr olajokkal ápolják az elhalt hámrétegől megszabadult friss bőrüket. Elterjedt náluk is a szűz kókuszolaj, ahogy az olívaolaj használata is a szépségápolásban. Természetes szőrtelenítési módszerük pedig minden bizonnyal jobban ápolja bőrüket, mint bármilyen borotválás vagy szőrtelenítő krém.

 

A cukorgyanta csak úgy, mint a natúr olajok teljesen természetes. Alkalmas lehet  a benőtt szőrtüszők ellen is és az erősebb szőrű embereknek számára is úgy, mint a gyenge pelyhes embereknek is. Nem hazudok, hogy fájdalommentes, mert nem, de 3-4 hétig is kitart a szőrtelenség illetve nem utolsó szempont, hogy mivel a cukorgyanta nem olyan forró, így az érzékeny, viszeres lábakat sem bántja. a bikinivonal pedig nem pattog ki! Az arab gyanta használatához nem kell sem gyantacsík, sem semmi más mint a hozzávalók megfelelő hőmérsékleten valő elvegyítése és egy kis türelem.

Mik a hozzávalók?

 

  • 1 nagyobb pohár cukor
  • 1/2 citrom, de van, hogy nekem több megy bele
  • 1 pohár víz
  • 1 pohár tengeri só
  • és amikor nagyon száraz a bőr vagy irritált és még több ápolásra vágyunk, akkor még két kanál mézet is lehet tenni bele, de ez elhagyható.

 

A lényeg a cukorgyantával kapcsolatban, hogy alacsony hőfokon forraljuk összze a hozzávalókat egy lábasban, nagy figyelemmel, hogy nehogy odaégjen. Legyünk türelmesek, felesleges kapkodni. 30-45 percig kavargassuk a hozzávalókat, és amikor kezd karamell színűvé válni vegyük le a tűzről. Az eleinte fehér habos lé ne zavarjon senkit, teljesen normális. Én a cukormasszát egy közepes lábasba szoktam tenni, amit a tűzról levévve egy nagyobb tálba helyezek, amibe pár jégkockát dobok egy kis hideg vízzel, hogy picit hűtse a kvázi kész gyantám. Kavargatom még és próbálom összesűríteni egy helyre és amint kézmeleggé válik, vizes és nagyon tiszta kézzel gyantalabdát gyúrok belőle. Ami olykor nem lesz labda formájú, inkább nagyobb tengeri kavics alakú, de ez nem tántorít el, ettől még működik. Van, aki hosszabb csíkban szereti formázni, úgy használja, szerintem a forma lényegtelen is, én görgetni szeretem a bőrömön kisebb eldeformált labdák formájában, mert így kíméletesebbnek találom illetve utána kevesebb helyet foglal el a hűtőben, ahol tárolhatom egy ideig és ha újra szeretném használni csak elég picit melegíteni.

Valahogy így kell egyébként kinéznie a cukorgyantának:

 

sugaring-la-072911-LA-380

 

Az otthoni gyantázás után, miután megszabadultunkvégre  az összes felesleges szőrszáltól, a legtáplálóbb ápolást nyújthatják a natúr kókuszolajok bőrünknek, melyeket természetesen  a honlapunkon megvásárolhattok, most kedvezményes áron, ide kattintva!

Szeretettel:

Ildikó

ZanZa Magazin

 

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá